Post

Bay Başkan

Bay Başkan, 21 yıllık iktidarınızın sonuna yaklaşmış görünüyorsunuz ve tarihinizin utanç verici lekelerle dolu olduğu artık birçokları tarafından bilinen ve açıkça görülebilen bir gerçek.

Ülkenin çeyrek asırı süresince, suçla dolu iktidarınız boyunca gerçekleştirilen toplumsal cinayetler, adaletsizlikler ve hak gaspları unutulmayacak ve bununla da kalmayıp ülkenin her bir köşesinin nasıl karanlık bir mahzene dönüştürülmüş olduğunu yazacak tarih kitapları.

Tarih kitaplarına düşülecek bu notla birlikte, iktidar döneminiz yeniden tüm farklılıklarla bir arada yaşamayı tercih etmiş olanlar ve gelecek kuşaklarca büyük bir nefretle anılacaktır.

İktidar erkini elinize aldığınız günden bugüne tüm zalimlikleri dayattığınız bu toplum, tüm pervazsızlıklarınıza karşı, birlik olup sizi gönderecekler.

Ölümü göstererek sıtmaya razı ederek oluşturduğunuz köhne sisteminize karşı mücadele edenler konuşmaktan ve yüzünüze karşı haykırmaktan asla vazgeçmediler.

Saltanat zamanlarında suçlulardan oluşturduğunuz kötülükçü iktidar güruhunuzun yaptıklarını not almış olanların olduğunu, yargılanacağınız günün sabırsızlıkla beklendiğini bilmelisiniz.
 
Kirli ellerinize, yasa tanımaz saldırılarınıza, entrikalarla dolu tarihinize tutulacak ışığın kabusuyla geçirin kalan zamanınızı, Bay Başkan.

Küstahlığınızla başına bela kesilmiş olduğunuz toplum, dinsel baskılarınızın esiri olmadı, olmayacak. Akılsızlık haline dönüştürmeyi başardığınız budalalıklarla dolu yanılgılı gerçeğiniz artık toplumun size inanan kesimlerince de tartışılır durumda.

Suçlarınız çok ağır, listeniz çok uzun.

21 yıldır, dört parçada Kürt halkına karşı yürüttüğünüz kirli savaş unutulmuş değil.

Ülke sınırlarını, sizinle aynı yobaz fikirlere sahip olanlara sınırsızca açarak işlediğiniz insanlık suçu da unutulmayacaklar arasında listeye eklendi.

Ülkeyi şirket gibi yöneten lümpen gerici sınıfın üzerindeki parmağınız, işçi katliamlarındaki rolünüz de hesabı sorulacaklar arasına not edildi.

1 Mayıs direnişlerinden Haziran Ayaklanması’na kadar, halka karşı işlediğiniz suçlar listesi çok uzun ve kanlı. Hayattan koparılan gencecik bir çocuğun, Berkin Elvan’ın katledilmesi dahil, Ali İsmail Korkmaz ve daha nicelerinin cinayetleriyle devam eden bu süreç bizlere bir kez daha haziranda ölmek zor dedirtti. Çok canlar yakıp, çok canlar aldığınız bu dönemde de talimatları sizin verdiğinizi not ettik, Bay Başkan.

İktidarınız haricinde, hukukun hiçbir zaman bu denli ihlal edildiği, hakların bu kadar istismara uğradığı bir dönem olmamıştır. “Adalet Saraylarını” tek tek “Erdoğan Saraylarına” dönüştürdüğünüzü tüm dünya gördü. Bunu da listenize ekledik, Bay Başkan.

Yalnız siz değil.

Kadına baskıyı, şiddeti ve kadın cinayetlerini teşvik eden açıklamalar ve kararlarla, işlenen her kadın cinayetinden, LGBTİQ+’lara karşı yapılan her bir şiddet eyleminden dolayı listeye not edilen diğer kesimse size tapan karanlığın zebanileri, diğer meclis üyeleriniz, vekilleriniz ve bakanlarınızdır, Bay Başkan. Sizin gibi onların isimleri de halk tarafından, halk adına hesabı sorulmak üzere listeye eklendi elbette.

Çocuk istismarı yasasıyla “küçüğün rızası ile yapılmış işler” savunmanızı  ve sapkınlıklarınızı da not ettik.

AKP’li iktidar dönemi boyunca yapılan yolsuzluklar, rant, peşkeş ve hırsızlıklarınız da listenin yolunu çoktan tuttu bile.

İktidar zamanlarınızda adrese teslim ihaleleri, haksız para ve baskıcı güçle iyice semiren yandaşlarınızı, peşkeş çekilmiş ve çökülmüş malları ve kamu arazilerini de bir bir not ettik, Bay Başkan. 

Diz çökerek çektirdiğiniz fotoğraflar sonrasında fikirdaş cihatçı örgütlerin sınırları yol geçen hanına çevirmesine garantör olmanızın hesabı da sorulacak.  

Komşu ülke Suriye’ye karşı IŞİD ile birlikte organize ettiğiniz savaş ve bunun için yaptığınız provokasyonlar ve sonrasında katledilen sivillerin sayısı da tarihe düşüldü.

Yakın zamanda meydana gelen deprem ve sel felaketlerinin toplumsal bir katliama dönüşmesindeki birincil rolünüz; imar aflarınız, rantlarınız ve sebep olduğunuz binlerce insanın ismi tek tek listenizde yer almakta. Her bir ismin ve canın hesabı sizlerden tek tek sorulacak. 

Türkiye halklarına ve insanlığa karşı işlemiş olduğunuz bu suçlardan dolayı hakkınızda oluşturulacak olan iddianame tepeden tırnağa hukuksal bir değere sahip olacak ve dünya tarihinde adeta bir ders niteliğini alacaktır, Bay Başkan.

Nefes almanın dahi zulüm sayılmadığı bir ülke için, en temel ihtiyaçların lüks sayılmadığı, insanların doğumdan, mezara dek günde en az 12 saat, 6 gün çalışmak zorunda kalmadığı bir ülke için, hakkın ve adaletin yeniden anlamını bulacağı, özgürlüklerin temelinden inşa edileceği, gazetecilerin, üniversite öğrencilerinin düşünce ve fikirleri yüzünden tutuklanmayacakları, işçinin örgütleneceği ve bir yumruk gibi egemenlerin tepesine ineceği, aydınlık, özgür ve tertemiz bir ülke için gönderilecek ve en temel haklarımız dahil olmak üzere bizim olanı bizlerden esirgediğiniz ve çaldıklarınız için her biriniz yargılanacaksınız.

 

Yarın, geniş bir yazar kadrosu ile günceli değerlendirme, siyasi gelişmeleri takip etme, öngörme, anlama ve fikri bir yön çizme hedefindedir. Ancak yayınlanan yazılardaki görüşler, Yarın Yayın Kurulu’nun politik değerlendirmeleriyle tümüyle aynı çizgide olmayabilir. Farklı değerlendirmelere sahip olsalar da mücadeleye katkı sunacağını düşündüğümüz tüm yazılara yayın ilkelerimiz çerçevesinde yer vereceğiz.

İlgili Yazılar

Post

Kapitalizmin Gıda Krizi

Post

Yıkıma Karşı Birlikte Mücadele

Post

Krizi Ancak Mücadele Aşabilir

Post

Kapitalizmin Krizleri

Post

Kapitalizmin İçinden Bir Olgu: Faşizm

Post

İnsanlığın Seçimi

Post

Yeni Bir Yüzyıl

Post

Kapitalizm İçin İşler Yolunda Gitmiyor

Post

Bu Kış Avrupa’da Bir Hayalet Dolaşır mı?

Post

‘Kral Çıplak’ Diyelim Kralı Gönderelim

Post

İtalya’da Sandıktan Ne Çıktı?

Post

Masalın Sonunu Getireceğiz

Post

Fişi Çekmeye Hazır mıyız?

Post

Amok Koşucusu Nereye Koşuyor?

Post

Kavşaktayız

Post

Siyasi İktidarın Enkazı

Post

Gereğini Yapacağız

Post

Bay Başkan

Post

Fransa'da Maske Düştü

Post

Tek Yumruk Olalım

Post

Ülkenin Sorunlarıyla Uğraşmak Zorundayız

Post

Karanlığı Biz Durdurabiliriz

Post

Eğitimde Uçurumun Kıyısında

Post

İnsanlığın Ortak Mirası

Post

Koşullar Mükemmel, Ya Biz?

Post

Emperyalizmin Göçmen Planı

Post

Tespit ve Çözüm

Post

Emperyalizmin Savaştan Başka Planı Yok